Aanpassing Coronamaatregelen 29-11-2021  
     
 

Naar aanleiding van de maatregelen die de overheid heeft genomen
per 28 november passen wij onze werkwijze als volgt aan:

 • Wij blijven te allen tijde telefonisch bereikbaar.
 • Behandelingen en ingrepen die probleemloos uitgesteld kunnen worden, proberen we zoveel mogelijk uit te stellen tot januari 2022.
  Dit geldt met name voor de jaarlijkse vaccinaties.
  Operaties en andere ingrepen onder narcose kunnen doorgaan omdat daarbij weinig of geen contact nodig is.
 • Wij verzoeken u medicijnen telefonisch te bestellen en deze op een afgesproken tijdstip af te halen.
 • Wij verzoeken u, indien mogelijk, met 1 begeleider per huisdier de praktijk binnen te komen en binnen afstand te houden.
 • Als u bij binnenkomst merkt dat er mensen in de wachtkamer zitten (wij proberen dit zoveel mogelijk te voorkomen), graag buiten wachten (of in uw auto).
 • Wij dragen mondkapjes en verzoeken u dat ook te doen. Ze liggen in de wachtkamer.
 • De praktijk sluit om 17.00 uur, daarna gaat de avonddienst in.

Op deze wijze proberen we ons werk te blijven doen, het welzijn en de gezondheid van uw huisdier zo goed mogelijk te bevorderen en te voorkomen dat onze praktijk een bron van Corona-besmettingen wordt.

 
     
  Maatregelen in verband met Corona 15-3-2020  
     
 

In verband met de oprukkende Coronavirus epidemie treffen wij per 16 maart enige maatregelen om het risico van besmetting van onze cliënten en onszelf te beperken in de hoop dat we (zo lang mogelijk) de noodzakelijke zorg aan uw huisdieren kunnen blijven bieden.

 • De praktijk blijft (zolang mogelijk) open op de gebruikelijke openingstijden.
 • We beperken ons tot de meest urgente behandelingen (geen vaccinaties, nagels knippen, castraties, etc., wel alle aandoeningen die de gezondheid en/of het welzijn van uw huisdier schaden).
 • Telefonisch blijven we te allen tijde bereikbaar.
 • Als uw huisdier afhankelijk is van bepaalde medicijnen, verzoeken we u er tijdig voor te zorgen dat u voldoende in huis hebt voor 3-4 weken.
 • Als u twijfelt aan uw eigen gezondheid (Corona), verzoeken we u ons dit voor uw bezoek aan de praktijk te laten weten.
 • Wij zorgen voor middelen om uw handen te kunnen wassen/ontsmetten voor en na uw bezoek aan de praktijk.
We hopen met deze maatregelen te kunnen bijdragen aan een minder snelle verspreiding van het Coronavirus.
 
     
Diensten met praktijk Terpelân te Blije 31-8-2017  
     
 

Praktijk Terpelân te Blije is per 1 september 2017 overgenomen door de Elke praktijken in Leeuwarden, Drachten en Goutum. Zij gaan de avond-, nacht- en weekenddiensten concentreren in Goutum. Daarmee komt er een einde aan de prettige samenwerking die wij jarenlang hadden met praktijk Terpel‚n. Wij zetten de dienstregeling voort met de praktijken Dokkum en Kollum-Buitenpost. Incidenteel kan het gebeuren dat wij u in het weekend verwijzen naar Goutum.

 
     
Nieuw: Bravecto spot-on voor de kat 14-12-2016  
     
 

Bravecto is een middel tegen vlooien en teken. Bij honden was het al een paar jaar beschikbaar in de vorm van een smakelijke tablet die 3 maanden werkzaam is.

Voor de kat is er nu Bravecto in spot-on toepassing: het bekende pipetje dat op de huid in de nek wordt leeggeknepen. Een pipetje is 3 maanden effectief tegen vlooien en teken.

De pipetjes zijn verkrijgbaar voor de gewichtsklassen:
1,2 tot 2,8 kg (kleine kat), 2,8 tot 6,25 kg (middelgrote kat) en 6,25 tot 12,5 kg (grote kat).
Prijzen: klik hier

 
     
Nieuw in ons assortiment: Comfortis 31-3-2016  
     
 

Comfortis is een modern vlooienmiddel voor hond en kat dat maandelijks wordt toegediend als smakelijke kauwtablet. Met name voor katten die lastig uitwendig te behandelen zijn een goed alternatief.

Comfortis werkt snel en effectief (binnen 8 uur na ingeven 99% van de vlooien op het dier dood). Prijzen: klik hier .

 

  Wij verkopen nu ook Bravecto 20-4-2015  
     
  Bravecto is een nieuw middel tegen vlooien en teken bij honden. Het wordt toegediend in de vorm van een smakelijke tablet die 3 maanden werkzaam is.
Bravecto is één van de vele nieuwe producten die afgelopen jaar op de markt zijn gekomen en heeft zich inmiddels bewezen als één van de beste en betrouwbaarste in zijn soort. Daarom hebben wij nu besloten het in ons assortiment op te nemen.
Bravecto is verkrijgbaar voor 5 gewichtsklassen:
2 tot 4,5 kg, 4,5 tot 10 kg, 10 tot 20 kg, 20 tot 40 kg en 40 tot 56 kg.
Prijzen: klik hier
 

  Actie: toegangskaarten AquaZoo Friesland 9-4-2015  
     
 

U kunt nu via onze praktijk toegangskaarten voor AquaZoo Friesland bestellen voor een sterk gereduceerde prijs: € 8,00, voor alle leeftijdscategorieën (normaal tarief €15,00).

De kaarten waren onbeperkt geldig, maar worden i.v.m. het faillissement van AquaZoo nu nog t/m 30 april 2015 geaccepteerd!

Op=Op

Meer informatie over AquaZoo.

Bestellen via tel. nr. 0511 422631 of email jb@dapdamwald.nl

 

 

  Diensten met DAP Kollum-Buitenpost 6-1-2015  
     
 

Per 1 januari 2015 doet Dierenartsenpraktijk Kollum-Buitenpost, naast Blije en Dokkum, ook mee met de weekend- en avonddiensten. Als u ons praktijknummer 0511 422631 belt, wordt u automatisch verbonden met de dienstdoende dierenarts.

 

 

  Nieuw vaccin tegen ziekte van Weil 30-9-2014  
     
 

Er is een nieuw vaccin tegen Leptospirose. Eén van de verschijningsvormen van Leptospirose is de ziekte van Weil; de laatste jaren blijken ook andere varianten van Leptospirose, die vaak wat minder duidelijk te herkennen zijn, meer voor te komen. Het nieuwe vaccin beschermt daarom tegen 4 in plaats van 2 varianten van Leptospirose.
Wij werken sinds enige tijd met het nieuwe vaccin (L4). Alle pups enten we met L4.
Wilt u uw volwassen hond optimaal beschermen tegen Leptospirose, dan kunnen we bij de jaarlijkse enting ook L4 gebruiken. Dit is alleen zinvol als de L4-vaccinatie de eerste keer na 3-4 weken wordt herhaald. Voor deze herhalingsenting brengen we alleen de enting (dus geen entingsconsult) in rekening.

 

 

  Gevonden: katje 8-7-2014  
     
 

Dit vrolijke bolletje is zondag 5-7 gevonden bij het parkeerterrein van Aquazoo Friesland. Het is een vrouwtje van 8-10 weken oud. Ze verblijft momenteel bij ons in de praktijk. Tenzij de eigenaar zich op korte termijn meldt (niet waarschijnlijk), zoeken we een goede baas voor dit scheetje.
        Bolletje heeft inmiddels een goed plekje gevonden!

 

  Laparoscopische sterilisatie 10-2-2014  
     
 

Wij kunnen nu ook een zogenaamde laparoscopische sterilisatie (kijkbuissterilisatie) bij teven verzorgen. Voordeel van deze methode is dat het sneller gaat (kortere narcose) en dat de snede in de buikwand wordt vervangen door twee erg korte snedes, die snel genezen en minder pijnlijk zijn. De tarieven vindt u op de pagina 'producten & tarieven'.

   Open Huis 5 oktober 12-9-2013   
     
 

Op 5 oktober a.s. houden wij Open Huis van 13.00 tot 16.00 uur.
Onder het genot van een hapje en een drankje is er dan gelegenheid rond te kijken in de praktijk, vragen te stellen en informatie in te winnen over de praktijk in het algemeen en over de zorg voor uw huisdier in het bijzonder.


In verband met de overname van de praktijk per 1 oktober is dit ook bij uitstek de gelegenheid om 'afscheid te nemen' van Gjalt en Geke Houwer en kennis te maken met Jan en Tatiana de Boer.

U bent van harte welkom!

   Overname Dierenartspraktijk Houwer 11-9-2013   
     
 

Per 1 oktober 2013 wordt Dierenartspraktijk Houwer overgenomen door dierenarts Jan de Boer. Hiermee komt er een eind aan de 36-jarige carrière van Gjalt Houwer als dierenarts in Damwâld.
Wat gaat er veranderen? In eerste instantie niet zoveel.
'Dierenartspraktijk Houwer' wordt 'Dierenartspraktijk Damwâld'.
Qua stijl van werken verschillen Gjalt Houwer en Jan de Boer niet zoveel van elkaar. Uitgangspunt blijft servicegericht werken aan de oplossing van het probleem waarmee de cliënt bij ons komt.
Er staat natuurlijk wel een andere dierenarts tegenover u, die niets weet van de historie van u en uw dier. Maar gelukkig is die historie wel vastgelegd in de patiëntendossiers, die Gjalt Houwer overdraagt aan Jan de Boer.
De praktijklocatie blijft dezelfde, al verandert het praktijkadres van Doniawei 86 in Doniawei 86A.
De assistente van Gjalt, Harmke Vietmeijer, blijft en gaat meer uren werken.
Daarmee worden ook de openingstijden van de praktijk verruimd: u kunt vanaf 1 oktober op werkdagen van 9.00 tot 17.30 uur terecht voor middelen en voer, voor zover die door de assistente mogen worden afgegeven. Voor een consult en/of behandeling van uw dier, zult u eerst een afspraak moeten maken. Voordeel van het behandelen op afspraak is voor ons, dat we onze dag wat beter kunnen inplannen, voor u, dat u niet lang in een volle wachtkamer hoeft te zitten wachten. Voor spoedgevallen maken we uiteraard altijd zo snel mogelijk tijd vrij.
Naast Harmke zult u ook de echtgenote van dierenarts De Boer, Tatiana Popova, af en toe in de praktijk aan kunnen treffen. Zij is van Russische komaf en zal de eerste tijd met name 'achter de schermen' actief zijn.
De nacht- en weekenddiensten worden ook na 1 oktober geregeld met de praktijken 'Terpelân' in Blije en 'Dokkum e.o.' te Dokkum. Als u ons praktijknummer 0511 422631 belt, krijgt u automatisch de dienstdoende dierenarts aan de lijn.